DELA

Messa Nyan 14.7

Svart plånbok borttappad på Lillängö natten till söndag. Om du hittar den, snälla lämna den till polisen eller hör av dig. Nyan har mitt nr. Hittelön utlovas! 040.

Sommarens modeord verkar vara ”nördig” i varje fall bland radio Ålands sommarpratare. Är det någon som kan härleda detta ord? 0457.

Du med den ålreggade, blågröna sportbilen som fräste omkring på Degersandsvägen hela måndan: Nu vet alla att den går fort. Tror du att du är karl nog att hålla hastighetsbegränsningen i fortsättningen? Baldrick.

Om det inte går att få luftkonditioneringen att fungera på Avancia så sätt åtminstone ut fläktar och ha fönster som går att öppna! Det är olidligt hett där nu och vi är många som vill träna trots att det är sommar. 0457.

Tror du att det räcker att betala för att betala? Det kommer väl en avgift för att betala betalningsavgiften och en avgift för betalningsavgiftsavgiften… osv. 040.

Bil söker ägare. Jag står på sida vid Ingbybacken och börjar få liggsår. Jag skulle även behöva rustas upp lite och sy några små sår jag fått under min visit på sidan. Börjar även känna mig skamsen, turisterna tittar så på mitt underrede. Hittar någon min ägare så säg att jag vill hem. Mvh Den röda bilen.

2 bilar med hundar i och bakfönstren 2 cm öppna på parkeringen utanför E Mattsson den 12 juli.. Är ni inte riktigt kloka ? Bryr ni er inte alls om hur era hundar mår? 0457.

Dagens ris till Nya Åland för artikeln om Åland Summer Jam i måndagens tidning där man totalt ignorerat att skriva om framträdandena och om artisterna. Det saknas även bilder på de utländska artisterna. Var någon från tidningen ens på plats för att lyssna på musiken? Jag kommer inte att dela med mig av er tidnings dåliga rapportering till artisterna. Danielle.
Svar: Det stämmer att Nya Åland inte recenserade Åland Summer Jam. Men påståendet att vi ”totalt ignorerat” evenemanget stämmer inte. Vi intervjuade arrangören Alieu Khan och artisten Syster Sol i onsdagens tidning, med en bild av Syster Sol på första sidan. Vi var på plats i Badhusparken på Summer Jam på lördagskvällen, och i måndagens Nya Åland fanns rapparen Mo Hawk på den stora bilden på första sidan. Red.

Bra skrivet
om fpa, det är helt rätt de du skrev. Pappershatare.

Skönt, Korv-Göran har sitt hus på plats! Snyggt är det oxå. Grattis! Choriza.

Ja det e int bara traktorn som irriterar på Bärvägen, dom där brudarna som bor på xx är mycket mer störande, dom håller igång varenda natt! Jättejobbigt när man ska upp tidigt till arbetet! Vet int vad dom tänker med? Så har det hållit på sen valborg! Trötter.

Nu: Glass m.m. vid Gelateria Gattopardo. Snart: Kebab m.m. vid Korv Görans fina nya ställe. 🙂

Hej alla raggers å vanligt folk, dax för Suncoast Cruisers årliga grillkväll 23/7. Anmäl till Matte eller Ante på tel 0457 5958236, 0457 3424021 senast 20/7. Mera info på hemsidan. 0457.

Fräsigt torn Göran, och grattis till den lyckade marknadsföringskampanjen. Korven

Var är Lapplisa när man behöver henne? De står en röd bil på Klintvägen parkerad mot trafiken. Och dess förare kollar aldrig när hon eller han kör ut. Jag såg att en mopedist höll på att bli slarvsylta för att föraren inte kunde se på grund av att denne var fel parkerad. 040.

Elisabet Nauclér är som ett ritstift på stolen för de finska ministrarna :). 0457.

Måndag 12.07 hade jag tänkt lyssna på Radio Åland ”DIN FOTBOLLSKANAL” och matchen mellan KUPS-M IFK. Men tji fick jag. Skulle vara bra med en liten förklaring till detta plötsliga avbrott i Ert programutbud? 040.
Svar: På radions webbsida framgår det att man har sommaruppehåll för tillfället. Red.

Hur kan det vara möjligt att fotbollsfolket får köra och parkera var som helst? Vid Backeberg kör dom på cykelbanan och parkerar där det är parkering förbjuden, vid strandnäs kolonilotter kör dom fast det är motorfordonstrafik förbjuden. Hur orkar dom springa och jaga en boll när dom inte orkar gå 100 meter? 0457.

Jag tycker Roth e snygg! 040.

Till alla som ser djur instängda i heta bilar, ring Polisen att komma och öppna fönster eller dörrar tills ägarna kommer. Det är JÄTTEviktigt att göra. Djurvän.

Snälla butiksägare kom ihåg tag in krondill till butiken senast 19 juli, så man kan koka sina nyfångade kräftor med en gång. kokningen börjar tidigt 21 juli. Tack. 040.