DELA

Mess måndag

Förlovade Seija S och Jussi S. 0457.

Du som av misstag tog min handväska på sjukhusets café den 9 mars kl.12 tiden. Skulle vara glad om jag fick mina kort körkort recept tillbaka. Elisabeth. Tack.

Kära ”djuren har det svårt när det är mycke snö och kyla”. Djuren som lever på våra breddgrader är anpassade till vårat klimat. Annars sku dom har dött för många hundra år sen. Dör några rådjur nu så e det mindre viltolyckor på vägarna. Tänk på dom tappra finska vinterkrigarna på Kolla-fronten 1939-1940. Dom hade inga päls men nog höll dom tillbaka ryssarna ändå. Mvh M.J.M.A.

Kom till Brändö och spela golf! Visst låter det bra! Varför envisas med Stornäset, på Brändö är det mesta löst, låt Skärgården leva! 0457.

Söt praktikant på Kappahl i onsdags kväll, singel måhända? T-shirtkillen.

Snälla Fantasia, det är säkert önsketänkande att ni skulle förnya er restaurang, men ni kunde väl åtminstone skaffa nya bestick så man inte behöver ta med egna verktyg för att få pizzan skuren! 0457.

Häj finansministern! Eftersom redan mindre summor bidrag kräver specificering så kan du väl be AICIS förklara mera om Våra Skattepängar 310.000 euro och 163.000 euro också? 040.

Vem kan inbilla sej att Stornäsets natur kan återskapas i framtiden ? Förstört är förstört , tänk på det. 0457.

Varför kallar man MR-Trailer som kommer till ÅHS för MR-Bussen? Det är ingen buss! Man vet tydligen inte hur en buss ser ut på ÅHS. 0457.

Man hoppas ju nu när det fortfarande e vinter att de skulle vandra in lite vilda vildsvin, som snabbt skulle bygga upp en stor och jaktbar stam. Och när man ändå håller på och önskar vill jag även att mer vitsvanshjort skulle hitta till fasta Åland. Sir Remington.

Styrräntan behöver lots! 050.

Hördu med gröna bilen som körde i min blåa opel! Tag kontakt med polisen för att undvika problem! 045.

Bra Gunell! Du säger det jag tänker! 040.

Kära trafikdagbok. Hamnsjåarna har redan Åland ring på hamnplan. Där är det vita rallybilar som sladdar o gasar mellan fartygena. 0400.

Hur många föräldrar vet att deras 10-13-åringar hänger på Select och andra ställen i stan klockan 12 på nätterna ? T o m mitt i veckorna! Varför bryr ni er inte om era barn? 0457.

Om man nu skulle lyckas köra en Toyota Avensis på 0,64 l/mil och 1.800 mil/år så blir det ej 3.042 kg CO2/år det blir teoretiskt ca. 2.700 kg. Stadsjeep med 800 mil och 1,3 l/mil ger 2.444 kg CO2. 040.

Hej du irriterad! Vem ärdin flickvän då? Har så många att jag har svårt att hålla reda på vem som är vem och singel?! 045.

Måste säga en sak om avfallshantering. Jag som ensamstående m ett barn = 2 pers betalar 24 euro per månad för Mise och sophämtning. Varför kan man inte räkna ut hur många som bor i ett hushåll? Jag tycker att detta är en hög summa. Jag betalar gärna för sophämtning. Men var går gränsen? 0457.

Synd om er Strandnäsföräldrar med skygglappar som missade drogföreläsningen i onsdags. Och tack till Gunilla o Cita. 040.

Hej Jocke! 040.

Hej Micke! Go Micke, Hej Micke. Mvh Kamphund.

Vem tror du jag är egentligen haha. 040.

Varför säger man väderlek? Mulna dagar är ingen lek. 050.

12.3.Maj-Len.Mitt i prick-igen! Orka fortsätta att skriva. Sparre.

Grå Citroen Åls-XXX vid Kantarellen på fredag ca. kl. 13.30, hur kan du vara så nonchalant att du ställer bilen mitt på gångvägen där man skall knuffa kärran. Du kan nog gå några hundra meter i vårsolens sken. 0400.

Får affärer sälja gravad o rökt fisk till reapris efter sista förbrukningsdag, så gör vår affär. 040.

Ta MICKE MUSTER till RockOff. Han rockar graranterat röven av alla. 0457.

För vems pengar for S. Simonsen till Haiti, insamlade eller skattebetalarnas. Hans info därifrån var samma som vi fått från alla media redan. Resor till Thailand (tsunamin) Pakistan (översvämningskatastrof) har ochså vi bekostat då L. läkaren åkte dit. 0457.

Du som skrev om problem med hundskit i Ålandstidningen, den 13/3 det är du som har problem, ock alla hundägare, det är ej hundens fel det är ni, så de så. Åke.

Vad ni har klagat på plogningen denna vinter, far ut ni ock ploga ni kommer ej långt, det vet jag. Nu börjar ni väl klaga på snön som när den smällter så är ni, klaga det är ni bra på. Åke.

Dekaltrimmad subba omkörd o frånkörd av gammal toya, med endast halta, feltändande 68Kw. 040.

Smält bort nu allt snö och ishalka! Det skulle vara skönt nu att kunna få gå normalt på gångbanorna och på vägen till butikerna, utan att måsta spänna sig och vara livrädd att halka och bryta armar och ben! Vore tacksam om vi alldrig får så hemsk vinter som den vi nu har haft. ”varma och snöfria vintrar är nog bäst”.

När man ser (och hör) Finlands riksdagsmän, börjar man hålla med ÅF! 0457.

Sannfinländarna är vargar, här hemma har vi många hemliga rävgryt! H ålänning som ser och vet!

Vad det var härligt att se Djurgårdens flagga bredvid Sveriges flagga när Reinfeldt var här på Åland! Det värmde mitt Dif-hjärta! 0457.

Kul med ny serie i Nyan!!! Med sånt som är aktuellt på Åland. Blir det fler? 0457.

Trafikavdelningen! Var är södra skärgårdens isturlista?? Är det a och b skärgård? 040.

Elspardagen gick. Men tala om vilseledande reklam i butikerna samtidigt ”renare miljö”. Sanningen kommer från nätet, glödlampans vänner, och är helt annan: Om varje hushåll i Sverige sätter en lågenergi lampa i soppåsen per år, gör detta 25 kg kvicksilver i naturen. Jämför detta med att en tesked kvicksilver förorenar en medelstor sjö! 040.

Det var synd att det var Verafestival samtidigt som skällmötet på Sportkila för annars hade vi kanske fått mötet dokumentärfilmat. Det skulle varit bra. L. K.

Mr birdlife. Ja ser de som en självklarhet att ni som värnar om fåglarna ger f*n i att ens vistas i skärgården under våren. På hösten kan ni ev. få sitta i en båt mitt i fjärdarna. Jag ser även framemot att ni genast slutar med de numera helt meningslösa tävlandet i att ringmärka fåglar. De är djurplågeri och hör inte hemma i ett modernt samhälle. Djurvän.

Konstigt med vissa fotgängare..när man stannar så vinkas det att man ska köra..om man int stannar så ges näven eller fingret! 050.

Hej mamma. Hoppas du mår bra. Det är nog så att makt- och penninghunger går först i dom flesta fall i dagens ”underbara” värld. 0457.

Det är många som kör med andra fast dom ej har körkort! 050.

Angående Stornäset, går det inte att kompromissa? Varför inte spara de viktiga bitarna och bygga bana på ett sånt sätt alla kan bli så nöjda som möjligt? Tyvärr så har många viktiga platser privatbyggts sönder fast det kunnat undvikas och nu när det skulle vara befogat med en satsning blir det svårt. Svartvitt tänkande och beslut baserat på det blir sällan bra. 0457.

”…så är man troligen skyldig.” Vilken bullshit. Om det är så dom sk. lagkloka diskuterar så är man inte förvånad att det ser ut som det gör. 0358.

Mycket bra skrivet av Maj-Len Lindholm, fre 12 feb! Det är många som inte känner till den avskyvärda sanningen om produktionen av Brasilianskt nötkött. När skall folk lära sig att billigt och bra inte existerar? Det är alltid någon eller något som betalat för det billiga priset istället; människorna, djuren eller miljön. 0457.

Du som hade problem att se de uppstoppade djuren på rest Pommern. Var lugn, de lider inte. Brell.

En liten vilse nalle björn har äntligen vaknat ur sin mycket långa dvala och tittar med skrämda ögon omkring sej och funderar. Är det värt risken att gå ut och prova på vad världen har att ge eller svänga om till sitt trygga bo igen med alla piller? Fundersam!