DELA

Mer segregerat

Lennart Isaksson påstår att människor skulle köpa en tomt, bygga hus för att bo där i två år och sedan sälja den för vinst.
Så tänker moderaterna, men vi socialdemokrater tror att de som väljer att bygga hus i Mariehamn, de gör det för att de vill skapa ett hem och förhoppningsvis leva i det tills de är gamla nog att ge över det åt sina barn.

Vi socialdemokrater ser Mariehamn som en inkluderande stad. Socialdemokraterna välkomnar alla familjer som vill bosätta sig i Mariehamn. Vi ser fram emot en stad som ser till jämlikheten även när det gäller att skaffa sig ett hem för livet.
Hela det här förslaget går ju stick i stäv med tidigare fullmäktiges förslag, det finns inte något historiskt tänk bland moderaterna tydligen.
Nå, när man tycker att staden skall expandera till varje pris även om det råkar stå gamla hus i vägen så förstår jag att det kan bli svårt ibland att se jämlikhet som en del i byggandet.

Jag vidhåller att det här beslutet gör är ger oss ett mer segregerat samhälle, men det är ju tydligen detta som Lennart Isaksson vill.
Igge Holmberg (S)