DELA

Man behöver inte veta allt om en person

Personligen tycker jag att ni, Henrik Nylunds anhöriga, hänger ut Sofia Enros i media. Som att hon ensam bestämt vilka som skall avporträtteras, vilket är fel. Vi är flera personer inom gruppen för Åland 100 Queer och vi står för det urval vi har gjort angående vilka som skall porträtteras.

Anna Sundblom-Westerlund skriver i Nya Åland 5 september 2022 ” Respektera människor för vilka de är och vilka de var”. Min magkänsla är att ni själva inte accepterar och respekterar Henrik Nylund som han var. Jag kan ta ett exempel från mitt eget liv. Min mamma vågade aldrig berätta för sin äldre bror att jag bodde tillsammans med en kvinna, och det här är början på 2000-talet. Med det vill jag säga att ens släktingar inte behöver veta eller känna till hur en person verkligen är innerst inne. Som ni förstår så menar jag att ni som släktingar kanske inte vet allt om er släkting. Min personliga erfarenhet är början på 2000-talet, hur skulle då Henrik Nylund våga vara öppen på den tid han levde?

Försök acceptera att ni kanske inte vet allt om er släkting och låt honom vila i fred.

Tack för ordet.

MARTINA ERIKSSON
MEDLEM I ARBETSGRUPPEN FÖR ÅLAND 100 QUEER

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp