DELA

Be om ursäkt, Regnbågsfyren

Kära Sofia samt övriga representanter för Regnbågfyren.

För att visualisera; tänk er relationer i samhället som ett gummiband. Ett sånt där brunt starkt gummiband de använder på Posten. Tänk er vidare att detta gummiband håller samman ett par, en grupp, en organisation. Gummibandet gör det lättare då det håller likasinnade samman. Det ger styrka.

I samhället finns det alltid de som tänker annorlunda. Detta bör man ta hänsyn till även om man kanske inte vill och eventuellt känner att deras blotta närvaro hindrar utvecklingen.

Också till dessa människor har man en ”gummibandsrelation” såtillvida att motsatta åsikter separerar istället för att hålla samman. Då dras Gummibandet ut och en spänning uppstår. Dras bandet ut för långt brister det och du får;

1. En ordentlig snärt på fingrarna samt;

2. Ingen fortsatt respektfull kontakt med den andra parten.

”Skönt att bli av med dem!” kanske man säger då, men banden måste finnas där inom ramen för ett modernt samhälle. Hänsyn måste tas, även om respekt inte alltid ges, också till de som har en avvikande åsikt.

Frågan som ställdes rörande användandet av Henrik Nylund i eran utställning besvarade ni aldrig i er respons. Istället fick vi till livs en tröttsam retorisk svada av ”titta inte DÄR, där vi uppenbarligen gjort bort oss. Titta HÄR istället för här går våra polerade argument i täta stim.”

Faktum kvarstår.

Ni gjorde fel.

Ni bad om lov av de personer som fortfarande är vid liv. Av Henrik Nylund gick det inte att be om lov. Då frågar man de närmast anhöriga istället. Det hör till allmänt folkvett och respekt för både dem och den avlidne. Så lär av misstaget och be de närmast anhöriga om ursäkt så är saken ur världen.

EGAN SÖDERHOLM

Föglö

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp