DELA

Lördagsfika för Matbanken

Matbanken behöver vi ständigt bli fler och uppskattar varje insats, stor som liten. Lördagen den 9.11 är det öppet hus och kvalitetsloppis på Matbanken. Genom att ta lördagsfikan här kan du bidra med en slant och du som är intresserad av att hjälpa till kan bekanta dig med vår verksamhet.
Matbanken är ett samarbete mellan Socialmissionen, Rädda Barnen, Mariehamns församling, Missionskyrkan och Pingstkyrkan. Vi samlar in matprodukter från odlare, producenter, grossister samt butiker och delar ut matkassar till familjer och enskilda personer som är i ett sådant skede i livet att extra hjälp behövs. Maten delar vi ut två dagar i veckan mot en biljett som man fått från en av våra organisationer.

Vårt syfte är att genom ett konkret, och gärna resurssnålt, samarbete komplettera samhällets offentliga insatser och hjälpa de utsatta människor som ber om vår hjälp. I vissa livssituationer är det svårt att få ihop vardagens behov trots att man, utifrån sina förutsättningar, gör sitt bästa. För den som saknar besparingar, har begränsat socialt nätverk, är ensamstående försörjare, drabbats av sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet kan bara vetskapen om möjligheten till ytterligare hjälp vara avgörande för att orka gå vidare.
Genom Matbanken vill vi minska konsekvenserna av tillfälliga och oförutsedda kriser, och lindra konsekvenserna av längre perioder av problemanhopningar.
Matbanken fungerar tack vare frivilligarbetare och generösa leverantörer. På Matbanken kan du som vill hjälpa till t ex hämta varor från våra samarbetspartners (du får kilometerersättning) eller vara med och packa och dela ut mat. Vi tar också emot ekonomiska donationer, eller torrvaror och hygienartiklar om man vill göra en mer konkret insats.

Lördagen den 9.11 kl 12-16 är det öppet hus och kvalitetsloppis (damkläder och skor) på Storagatan 18. Då kan du som är intresserad av att hjälpa till som frivillig, vill ge en donation eller vet någon som behöver hjälp komma och bekanta dig med Matbanken. Genom att ta din lördagsfika hos oss bidrar du också med en slant till verksamheten.
Styrgruppen för Matbanken