DELA

Liten skara kämpar

Inflyttning till skärgårdskommuner, främst Brändö tycks vara en nagel i ögat på obundna moderaten Gun-Mari Lindholm med hantlangare. Är det inte för alla myndigheter det viktigaste att vi har en levande skärgård.
Gun-Mari Lindholm är inne på slutrakan som minister och karriär inom politiken, ska hon då i sällskap med andra kvinnliga ministrar göra sitt bästa för att motarbeta allt som rör skärgård och inflyttning till denna?

Alla myndigheter som kan göra något FÖR skärgården ska nu göra allt som underlättar. Det betyder nya trevliga människor som bidrar med arbetsinsatser och betalar skatt till kommun och i förlängningen landskapet Åland.
Alla trivs inte i Mariehamn utan vissa njuter av lugnet och tystnaden som man kan hitta i skärgården. Får vissa göra som dom vill så blir det verkligen tyst på holmarna men som vi alla andra vet så är dom en mycket liten skara.

Vi har i Brändö en kommundirektör som BRINNER för inflyttning och han har en stor skara med sej. Bli en av oss som stöder varje om också liten faktor som underlättar för folk att flytta hit. Genom att privatisera färjorna dränerar man skärgården på duktiga besättnigsmedlemmar som bor här och betalar skatt här i våra randkommuner men vid upphandling av privat drift går möjligen det bästa anbudet till utomåländska rederier .

Dubbel negativ verkan uppstår. Inga arbetsplatser och inga skatter till stat och kommun. Ingen kommer till himlen för att den slaktat skärgården men dom som kämpar för denna kommer man att minnas länge .Tro mej.
Kurre i Åva