DELA

”Lib skär i välfärden”

Snälla Folke Sjölund.
Ungefär så där lät det från dig ifjol också när vi sade att Mariehamns Stad skulle gå med överskott. Vi fick rätt den gången, och våra indikationer är att vi kommer att få det denna gång också.
Vi har redan fått en ny tertialrapport som visar bättre siffror än den förra. Så situationen är inte så nattsvart som du vill utvisa. Och om du nu tycker våra uträkningar är så käpprätt åt skogen, varför skulle vi bara acceptera dina som allena saligrådande. Kanske vi bara kan konstatera att vi räknar annorlunda.

Sen undrar jag hur du kan säga att ni tycker det är ”viktigast att säkra den välfärd vi har idag” när ni som lyckliga medlöpare springer högerns ärenden och skall massivt försämra situationen för stadens innevånare. Får ni som ni vill är det ju bra att du säger att ni i framtiden skall bibehålla en god service till medborgarna, för i dagsläget är ni med och skär i den.

Vi som lyssnar på medborgarna som jobbar för oss och talar med dem, inte till dem, får höra saker som inte rimmar väl med god servicenivå. Vi får mycket tack för att vi står upp för dem som arbetar för oss och inte är villiga att sälja ut dem för en kortsiktig profit som vi senare måste betala dyrt för.
Det är lätt att riva ner men svårare att bygga upp ett bra samhälle igen.
Nästa vecka får vi se om Liberalerna i Mariehamn vill ta sitt ansvar eller inte. Den 29:e är det stadsfullmäktige. Kom gärna dit, mariehamnare och se hur DIN politiker ställer sig till servicen i staden.
Igge Holmberg
Gruppledare för Socialdemokratiska fullmäktigegruppen