DELA

Kram till dig Jack Sjölund

Men Jack. Jag trodde faktiskt inte du ville debattera med mig igen. Sist slutade det ju med att du blev utslängd ur de obundna för dina rasistiska åsikter, så jag tänkte jag skulle göra oss båda en tjänst och be dina kompisar I ÅLD att säga åt dig istället för att ta det offentligt. Men nej, du blev sur och skrev en massa felaktigheter igen, så jag måste väl ta ett kort snack med dig igen.

Jag använder inte ombud, jag ber dina kompisar säga åt dig när du gör fel, det är liksom lättare, ni träffas oftare än jag träffar dig.

Alla medborgare med annan åsikt än jag är inte rasister, men de som uttrycker rasistiska tankar, dem kallar jag för det. Men det kan vara lätt att missförstå om man är en av dem som hela tiden säger såna saker. Vad menar du egentligen med att ÅLD “kom in i lagtinget med stor majoritet”, sist jag kollade hade ÅLD ett mandat och var minsta partiet i lagtinget, det är inte riktigt så majoritet funkar.

Och för att göra dig ännu ledsnare, jo, jag kom in på eget mandat. Med en liten marginal, men inte på grund av att vi sitter i regeringen. Spricker regeringen sitter jag ändå kvar. Sorry vännen, jag vet att det där med röster är svårt, men så är det.

Sen måste jag säga att det är ju fantastiskt, trots att jag hela tiden debatterar mot er politik och era åsikter så lyckas du ännu en gång bara hitta min bil att anmärka på. Att den såg ut ungefär som en annan bil med flaggor på som du sett i en film på sextio-talet. Det var ju skoj.

Jag har fortfarande fler argument mot dig kvar, tillexempel, så vet jag inte hur du menar att någon ”fick rätt i invandrarpolitiken”. Livet går vidare ännu. Saker är inte över, allra minst invandring och krig. Så att få rätt? Nja, allt ni sagt skulle hända, har ju inte hänt. Folk kommer in, de får jobb, vi läste i fredagens tidning om Elias och hans familj från Syrien. De är glada, flickorna går i skola och dagis, föräldrarna lär sig svenska och hoppas på att få jobb snart.

Så i deras fall var det ju en lyckad invandring, även om de hellre inte sett sitt land förstöras av ett krig förstås.

Men läste du att de tyckte ålänningarna var snälla och tillmötesgående. Kanske du skulle vara mer som ålänningar i gemen, och inte se hemska muslimer bakom varje knut.

Till sist, man kan säga ”invandring” utan ordet ”mass” framför. Speciellt när man lever i Finland eller på Åland. Vi har gott om plats här.

Kram

Igge Holmberg