DELA

Jag känner faktiskt inte igen mig

Vi kunde läsa i tisdagens Nya Åland att en lagtingsledamot från Socialdemokraterna tycker att Obunden Samling är väldigt aggressiva i sin ton.

Som obunden politiker i Obunden Samling i över 14 år har jag aldrig upplevt att vi haft ett så lugnt tonläge som nu inom Obundna. Personligen skulle jag däremot säga att oppositionen med Liberalerna och Socialdemokraterna i spetsen är riktigt duktiga just nu på att skapa ett aggressivt tonläge i debatten. Speciellt på sociala medier, debattinlägg i tidningar och i lagtinget. Men det hör ju till när man sitter i oppositionen. Det var liknande under förra mandatperioden.

Men att komma och säga att medlemmar i Obunden Samlingen är aggressiva i sin ton är rent felaktigt. Jag tycker nästan att uttalandet från socialdemokraterna kräver en ursäkt.

Det är nog dags att åländska politiker ser sig själv i spegeln just nu. Det är kämpigt för många människor runt om på Åland just nu under denna pandemi. Det vore därför oerhört roligt om vi kunde få ett bättre debattklimat och lite mer samarbete över partigränser. Mindre skäll, tjafs och mer gemensam framåtanda är nog något alla ålänningar är värda i dessa tider.

ANDERS HOLMBERG

FÖRETAGARE