DELA

Jag jobbar för er

På söndag är det val och i sista minut valde jag att kandidera trots att jag tidigare sagt nej. Bäst trivs jag i jeans och t-shirt, men nu är jag beredd att jobba i kostym för att få Åland på den kurs jag vill se. Jag ger inga vallöften, men lovar att jobba hårt om jag får förtroendet.

Företagarna på Ålands utredning visar att Åland har tappat två miljarder i bnp sedan 2007. Det är enorma summor och vi måste nu ta ett gemensamt grepp och hitta verktyg för att vända trenden. Skattegränsbyråkratin en del av problemet, men är inte hela orsaken. 
Behörigheten gällande skattegränsen ligger hos riket, men vi äger frågan på åländskt håll. Det är i vårt intresse att lösa knuten och vi måste driva frågan sakligt och diplomatiskt.

I skolan måste eleverna och elevernas välmående vara i fokus. Så kallad problematisk frånvaro har ökat och måste lösas, men vi får inte heller glömma bort alla de eleverna som varje dag går till skolan – alla har rätt till stöd, uppmärksamhet och uppmuntran.

Jag vill medverka till att ändra den subjektiva rätten till heltidsplats på dagis. Det är inte för barnens bästa att gå heltid på dagis med hemmavarande vårdnadshavare – deltid räcker. Vi måste värna barnens rätt till sina föräldrar!

Jag har inte alla lösningar men jag är villig att försöka hitta dem och är beredd att jobba hårt. Jag vill jobba brett, oavsett partifärg eller bakgrund. Vi måste lyfta Åland tillsammans – och din röst kan avgöra riktningen.

ANDREAS KANBORG

LAGTINGSKANDIDAT FÖR (OB)