DELA

Jag har inget parti att rösta på

Det sägs att arbetarklassen, eller det som är kvar av den, ni vet: Dom som brukar mobbas i TV i Lyxfällan och Tjockholmen, eller vad dom nu heter, har gått från att rösta på Socialdemokraterna till att rösta på SD. På sätt och vis förstår jag dom.

SD är numera det enda partiet som inte är feministiskt.

Själv har jag inget parti att rösta på sen tjugo år tillbaka. På åttiotalet så skulle jag ha varit vänster, men vänsterpartierna har lämnat klass och ägnar sig nu uteslutande åt att tala om för folk hur illa kvinnor har det, eftersom män förtrycker dom.

Jag tror inte kvinnor har det värre än män i Sverige.

Visst är det revolutionärt?

Jag tycker att den feministiska ideologin är den tramsigaste vi haft sedan rasbiologi. Rasbiologi var också en “vetenskap”, kanske lika mycket som dagens genusvetenskap.

En viktig del av vetenskap är att hålla resultatet öppet, det vill säga slutsatsen får inte vara given på förhand. Jag har läst några uppsatser för skojs skull, däribland jämställd snöröjning samt trumpetens genusidentitet (jag är nästan säker på att den hette så).

Det tydliga med uppsatser i genusvetenskap är i iallafall att sammanfattningen bekvämt nog alltid kan koncentreras till: “män förtrycker kvinnor”

En annan viktig sak med vetenskap är att man måste ta hänsyn till annan vetenskap. Man kan inte bara skippa Newton om man vill skriva om fysikens lagar.

Det är precis vad genusvetenskapare gör.

När genusvetare tar sats i: “Kön är bara en social konstruktion” så bortser man helt enkelt bara från decennier av forskning.

Därmed inte sagt att det inte kan förekomma orättvisor mellan könen. (Lön är inte en av dom, bara. Kvinnor jobbar mindre och har andra yrken. Det finns inget som tyder på att kvinnor är lönediskriminerade. Kolla själva på medlingsinstitutet.)

MARTIN ENEROTH