DELA

Inte flyktingarnas, utan systemets fel

Enligt mina källor är det för lite 1277 euro i månaden per vuxen person för personer med flyktingstatus.
Skulle en flyktingfamilj betala själva med de pengar som redovisats i tidningen har jag svårt att tro. Räknar man in inköp av möbler och husgeråd köksutrustning fullt möblerad och fullt utrustad lägenhet fri bostad fri sjukvård, samt de pengar som redovisats för 2 vuxna blir det 1195,30 euro och lägger man till att ett barn får 518,58 euro till som skattebetalarna får stå för stämmer inte mina siffror det håller jag med om.
Det blir långt över vad jag sagt. Detta gäller i 3 år som de har flyktingstatus. Någon far med osanning det är helt klart.

En invandrare utan flyktingstatus kanske det som redovisats är sant. Och det är väl underligt att så sent som på våren 2011 stod det i tidningarna att Mariehamn skulle ta emot 3-4 flyktingfamiljer eller är det också en osanning.
Till sist så länge tidningen har en partisk chefredaktör på vänsterkanten är det inte någon ide att debattera den liberala invandrarpolitiken. Och än en gång det är inte flyktingarnas fel utan systemet, men det är dom som får bära hundhuvudet till slut i alla fall.
För min del är den här debatten med tidningen avslutad.
Jack Sjölund