DELA

Inget konstigt att åka kollektivt

Om politik är vi rätt så eniga där hemma, hustrun och jag. Siv Hallbäck har suttit i stadsfullmäktige de senaste fyra åren så jag har haft förmånen att få inblick i stadspolitiken från sidan. Efter valet får vi tro att det blir tvärtom. (Siv ställer inte upp i valet, eftersom hon prioriterar familjen och sina heltidsstudier).

Jag blir glad över att hon var så tydlig på den presskonferens som hölls när stadens kollektivtrafikkommitté gick ut med sitt ”resultat”. Det vill säga att busstrafiken är en fråga som stadens politiker inte är överens om.
Jag åker själv stadsbuss ganska ofta. Som inflyttad från en större stad är det inget ”konstigt” för mig att åka kollektivt. Här på Åland verkar det tyvärr vara det – nå´t slags bevis på att man är fattig eller har problem med hälsan så att man inte kan köra själv.

Jag tycker att vi måste ta ansvar för koldioxidutsläppen som vi på Åland står för. Jag försöker göra det. Åker jag till Göteborg tar jag definitivt tåget hellre än flyget. Jag paddlar hellre än att åka motorbåt. Jag cyklar så ofta jag kan.
Jag vill ha en bra busstrafik i Mariehamn. Avgiftsfriheten är en morot för dig och mig att bli mer miljövänliga. Det går dessutom snabbare med bussrundorna utan avgifter och inga onödiga tjänster i form av kontrollanter behöver finnas. Inga dyra avgiftssystem behöver köpas in. För mig är detta självklart och för min fru också. Bra jobbat!
P.S. Rösta på söndag!
Anders Hallbäck (S)
Kandidat 543 i stadsfullmäktigevalet