DELA

Hjärtat på rätta stället!

I en insändare i Nyan mot golfplanerna på Stornäset skriver styrelsemedlemmen i Stornäsets vänner Simon Holmström: ”Torbjörn Eliasson bloggar om att golfen bör anläggas nära hjärtat. Jag undrar vilket hjärta han egentligen syftar på?” Citat slut.
Citera mig gärna, men gör det rätt. Det jag skrivit och sagt i lagtinget är följande:
”Vi anser att ett optimalt golfcentrum i Kastelholm självklart också ska innehålla en utbyggd och attraktiv övernattningskapacitet i anslutning till golfbanan. Den bör göras nära Ålands golfklubbs hjärta – klubbhuset med restaurang, shop, pro-verksamhet och övningsområden. Både när det gäller drift av golfbanorna och all övrig verksamhet ska vi söka stordriftsfördelar och effektivitet, och gästerna ska känna liv och puls. Hur länge har vi inte sökt en lönsam verksamhet för det gamla kungsgårdsområdet? Det är här satsningen på boende ska göras, och den ska göras på privat initiativ. Summan av kardemumman är alltså att golfbanan ska bäddas in på Stornäset och boendet ska planeras där det är liv och rörelse.”

Med hjärtat menar jag alltså området väster om Slottssundet mellan klubbhuset och Ribacka. Tänk vilka möjligheter att få till något riktigt attraktivt som fungerar ihop med slottet och Jan Karlsgården, med många aktiviteter för både turister och ålänningar!
Tobben Eliasson, lagtingsledamot (c)