DELA

Ge ungdomarna en trickhall i stan

Ge ungdomarna i Mariehamn och på Åland en egen trickhall. Det vill säga en hall, med tak, där de kan skejta, köra trickcykel och andra lustifikationer som jag inte känner till vad heter. Ge plats även för musik. Om de vill det Alla unga gillar inte enbart fotboll, innebandy, musik, att läsa eller att sitta med sin dator.
Ungdomarna som vill trickköra och -åka vill också utveckla sig inom sin genre. Men de ges inga möjligheter alls. De tränar färdigheter, balans, kreativitet samtidigt som de motionerar. Se det positiva i vad de håller på med.

Träffade i går någa killar under Miramargaraget. De ska ju inte vara där med sin sport. Men var ska de vara? Säg inte: ute. De här ungdomarna är värda att satsas på lika mycket som de med redan etablerade inne-aktiviteter.
Samla ihop ungdomarna, diskutera med dem vad de drömmer om och vill ha och se var ni kan mötas.
Det räcker inte med en liten utomhus-skatepark. Ni bör tänka vidare och ta de här ungdomarnas möjligheter på allvar! Se på dem som den tillgång de är för framtiden.

Och ni vuxna som träffar på dem i olika garage – skäll inte. Snacka och försök förstå. Och hjälp till att sätta fokus på deras behov.
Vilken politiker svarar på det här? Och gör något?
God jul, trick-killarna! Men ljusen är lite farliga…
Benita Laanti-Helander