DELA

Fredens öar?

Med anledning av den humanitära katastrof som pågår i det av Israel ockuperade Gaza och Västbanken framför allas våra ögon uppmanar jag Ålands nya landskapsregering att ta ställning och fördöma dessa avskyvärda krigsbrott och kräva omedelbar vapenvila. FN bedömer läget i Gaza som en humanitär katastrof och detta pga de hänsynslösa krigshandlingar och urskiljningslösa bombningar som skördar oerhörda antal civila liv, något som strider skarpt mot internationell lag. Halva Gazas befolkning på 2,3 miljoner personer är barn. Den åldersgrupp med flest dödade hittills är 5-åringar.

Kan Åland verkligen med gott samvete kalla sig för Fredens öar och samtidigt utan protester låta en av världens största arméer utplåna ett helt folk? Detta är ett folkmord, en avskyvärd fortsättning på 75 år av etnisk rensning av palestinier. Det vi nu bevittnar är ett av Israels högersida uttalat ”sista krafttag” mot människorna i Gaza, som under de senaste 16 åren levt under olaglig blockad. Tid är att stå upp för ålänningarnas signum och mänskliga rättigheter, för alla folk!

FANNY-KLAARA RUNDBERG

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp