DELA

Framtidstro för skärgården

Nu är det dags för skärgården att lyfta på huvudet och se in i framtiden. I tid och otid hörs det från skärgårdens befolkning att skärgården dör ut och ingen vill göra någonting åt det.
Härmed kan jag erbjuda er en ung politiker som verkligen vill jobba och fungera som en intressebevakare för hela skärgården. Ett ungt ansikte som visar på framtidstro och hopp mitt i den avveckling som sker. En person som brinner för skärgårdsfrågor och är villig att ta hårda diskussioner för skärgårdens överlevnad.

Mina barndomssomrar spenderade jag alltid på Föglö tillsammans med mina farföräldrar. När jag sedan tog studenten vid Ålands Lyceum kändes det som en självklarhet för mig att ta steget och flytta ut i skärgården på riktigt. Jag hamnade på Brändö och bodde där ett år och arbetade som lärare. Jag fick god kontakt med flera tjänstemän och politiker i kommunen och kunde sätta mig in i den problematik som skärgården lider av.
Mitt vikariat i skolan tog slut och jag tog mitt flyttlass med mig till Föglö där jag startade ett turistföretag. Under sommaren har jag rest runt en del i skärgården och pratat med väldigt mycket människor om skärgårdens situation. Mitt konstaterande är att vi sitter alla i samma båt och måste samarbeta för att få en hållbar skärgårdsutveckling.

Jag ställer upp i lagtingsvalet för att jag vill kunna bo och verka i den åländska skärgården, därför ger jag skärgården ett ungt alternativ med ett nytt och innovativt tänk.
Vill vi ha en levande skärgård? För mig är det självklart!
Kent Eriksson (ÅF)
Kandidat i lagtingsvalet och kommunalvalet på Föglö