DELA

Fotbollen och Åland United

Åland United behöver vårt stöd nu. Dom ligger lite illa till, inte tabellmässigt, men ekonomiskt. Det är dyrt att driva ett ligalag som dessutom aspirerar på topplaceringar, även inom damfotbollen. Åland United är en ung förening utan gamla traditioner att falla tillbaka på. Den erfarenhet och vi-anda som återfinns i dom gamla föreningarna har inte hunnit växa fram ännu. Styrelsearbetet har lidit av de många personbytena på posterna. Kanske måste ambitionerna skruvas ner vad det gäller placeringar. Fotbollsförbundet bör stöda uppbyggnad av bredden. För damfotbollens framtid behövs en bas av egna spelare.
Ekonomin är A och O. Alla förstår att biljettintäkterna inte räcker långt, damfotbollen är fortfarande ingen stor publiksport här. De stora sponsorerna är livsviktiga och kan inte nog uppskattas. Landskapsstöd är en nödvändighet, nu mer än nånsin!

Det är egentligen fantastiskt allt det som Åland United gett oss. Vem hade trott att ett ligaguld skulle komma Åland till del? Det skedde tack vare damfotbollen. Vem hade trott att vi skulle få se en match i Champions league spelas på Åland? Det skedde tack vare damfotbollen? Vem hade trott att ett fotbollslag skulle ta Öspelsguld? Det skedde tack vare damfotbollen. Jag hoppas och tror på en framtid för Åland United. Jag vill att alla småtjejer som idag spelar fotboll fortsättningsvis ska ha spel i högsta ligan som sitt mål. Jag stöder Åland United och hoppas att alla som hyllar fotbollen gör det också.
Silvana Fagerholm-Sjöblom (Lib)