DELA

Föryngring på gång i politiken?

Av en slump lyssnade jag på Vakna med Steel torsdag 4 juni där tydligen Unga Moderaters för Ålands ordförande Jesper Carlsson var morgonens gäst. Programmet innehöll allt från prat om deras förbund, vem han är och planerna inför valet i höst.

Måste säga att det är otroligt roligt och jättevälbehövligt med unga, seriösa och engagerade krafter inom politiken på Åland. Inte minst eftersom det sitter personer över 65 år fastgjutna på sina stolar vilka inte lyckas se framtiden för Åland genom välbehövlig utveckling.

Jag hoppas innerligt att väljarkåren på Åland i höst ger förtroende åt nya unga förmågor att ta plats i lagtinget. Inte minst eftersom de lyser med sin frånvaro och dessutom för att ungdomar känner sig väldigt lågt prioriterade inom politiken.

Så en uppmaning till er äldre politiker: ställ inte upp för omval, oavsett från vilket parti ni kommer ifrån. Stig åt sidan och ge er plats till nästa generation som ska förvalta det ni har byggt upp. Ni ska alla hedras för ert politiska arbete. Men ni är alla såpass kloka att ni vet när det är dags att dra er tillbaka i förvissning om att ni alla gjort så bra som ni har kunnat.

Ska bli spännande att som väljare få följa med hur det politiska landskapet utvecklar sig och vad resultatet blir då dammet har lagt sig efter valet.

Jag hoppas du orkar fortsätta ditt arbete Jesper och visa för ålänningarna att förändring behövs i maktens högborg. Lycka till i valet.

Henrik