DELA

För djurens rätt

Ser fler djuren som en resurs i samhället, speciellt inom vård, missbruk och rehabilitering finns det goda möjligheter att få till ett djurskyddshem på Naturbruksskolan:
%uF0FCSamarbeta med missbrukarvården, låt ungdomar som hamnat snett fokusera på att bygga upp ett förtroende med/ta hand om/träna omhändertagna djur
%uF0FCLåt äldre/ensamma människor träffa en vårdhund någon gång i veckan, de blir mindre oroliga och mår bättre mentalt
%uF0FCDe ungdomar/vuxna som har svårt att komma ut i arbetslivet kan få lärlingspraktik, t.ex. underhåll av fastigheter, skogsvård, jaktvård, djurhållning m.m.
%uF0FC
Barn som kommer från jobbiga hemförhållanden får ”eget” skötedjur, lär sig empati, bygger upp förtroende till människor igen (Mulle-hund)
%uF0FCUtbrända/deprimerade människor motionerar djuren på remiss (terapihund)
%uF0FCHundar/kattor hjälper barn/ungdomar/vuxna med läs- och skrivsvårigheter (R.E.A.D.)
%uF0FCJordbruk, djuruppfödning, hästhållning, skogsvård, markarbeten får praktisk skola samt undervisning/påbyggnadskurser inom respektive bransch

Öppna hunddagis och lunchställe som sköts av ungdomarna, dit alla med hund kan fara och äta, vilket är svårt när det är för varmt eller för kallt.
På sikt tränar vi, med hjälp av hundinstruktörer, upp polishundar (värde ca 33.000 €/hund), ledarhundar (värde ca. 11.000-15.000 €/hund), vård- & assistenthundar, rehabhundar med mera. Tull och polis får de narkotikahundar som behövs för att minska införseln av droger till Åland, de övriga hundarna säljs till behövande utanför Åland. Inkomsten går till betalning av löner till de som sköter om djuren, hunddagiset, instruktörerna.
Gilla eller oGilla (C)
151, för djurens rätt