DELA

Flytande färjfästen behövs

Året är 2020 och folk har varit på månen, men vid färjfästena i Ålands skärgård måste besättningar ännu använda trävirke vid hög- och lågvatten för att både stora och små fordon oskadade ska kunna köra ombord och iland på landskapets utprivatiserade färjor. Man har gjort privatiseringar för att kunna dumpa besättningarnas löner och gjort kortrutter för att spara pengar.

Ändå har man inte råd att ha flytande färjfästen vilket inte är någon större vetenskap att bygga. Ersättningar har betalats ut för skadade bilar, hundratals tusen, ändå byggs inga fler flytande färjfästen. Nu blev det ingen Gripöbro och man sparade åter miljoner.

Landskapsregeringen lägger hellre pengar på att bråka med duktiga entreprenörer i rättssalar än att göra förnuftigheter. Giftasfalten i Brändö och Kumlinge orkar inte ÅMHM ta prover av då man en gång lade locket på.

Prestige är viktigast både för LR och Mariehamns stad än att lyssna på sådana som vet vad verkligheten är. Begär gärna hjälp av ÅD:s partiledare Stephan Toivonen.

Han kan det här med siffror och är engagerad i hela Åland. Hans parti kunde vara betydligt större om folk hade kurage och skulle förstå sitt eget bästa istället för sin vilja att missförstå.

KURRE I JURMO