DELA

Flyktingmottagande drabbar de svagaste i samhället

Det är lätt för de flesta välbärgade och välbetalda sossarna som redan har sin försörjning tryggad av skattemedel att framstå som några världsförbättrare. Men den bistra verkligheten är att kostnaden som uppstår vid en ökad flyktingmottagning också skall betalas av skattemedel och när det inte räcker till drabbar det dom egna sjuka och fattiga i samhället.

Sossarnas valvinst vid förra valet var löftet om fri tandvård för alla. När yran lagt visade sej att det inte fanns pengar att finansiera den med. Vilka drabbade det? Jo, de svagaste i samhället.

Det skulle vara intressant om sossarna skulle vilja redovisa kostnaderna som uppstår vid mottagande av flyktingarna tills de börjar försörja sej själva. Om det visar sej att skattemedlen inte räcker till vilka drabbas då? Jo, de svagaste i samhället. För flyktingarna skall ha en viss standard enligt lag på sitt uppehälle här. Och av de flyktingströmmar som kommer från hela Afrika är det många som varken läsa eller skriva, så att få hit så många högutbildade tror jag inte på.

En viss kvot av flyktingar är nog helt ok, då kan vi få in dem i samhället på ett vettigt sätt.

Och till sist en hälsning till sossarna: om vi tar tar in så mycket flyktingar att samhället kollapsar gör vi varken dem eller oss någon tjänst. Flyktingkatastrofen i världen är lika stor för det.

Jack Sjölund