DELA

Fel att exponera kattungar

Tack för svaret från Katthjälpen ang min fundering över kattungarna på Djurens dag. Det blev bekräftelse på vad jag alltid vetat – säger man ett negativt ord eller en negativ mening om till exempel djurhållning till en djurägare får man en ovän för livet. Så är det tydligen när det gäller Katthjälpen också.

Att exponera kattungar på detta viset är enligt mitt tycke helt fel. Kattungarna kan för stunden verka må bra av det men bevisligen ska kattungar ha lugn och ro för att bli harmoniska familjemedlemmar i 15-20 år.

Jag blev så ledsen när jag läser att jag skulle ha skrivit om djurplågeri. Att visa upp kattungar är inget djurplågeri, det är fel mot kattungarna.

Djurplågeri finns i många olika former med mera. Listan kan göras hur lång som helst.

Vill även påpeka att jag inte skrev något om Föreningarnas ekonomi. Alla vet att det kostar att ha djur och framför allt hjälpa djur. Jag som privat person har inget med föreningarnas ekonomi att göra och för djurens del bör Föreningarna ha en bra ekonomi. Var bidragen kommer ifrån är av mindre betydelse.

En liten kommentar till ”Emmas mormor”:

Det är bra att Katthjälpen finns och det borde finnas flera föreningar, för de två som finns nu räcker inte till för att hjälpa alla övergivna kattor.

Tack vare kampanjen som Djurskyddsföreningen hade har bortskänkta kattungar minskat och förhoppningsvis ökas kattens status i takt med att tillgången på kattungar minskar.

Jag har inte skrivit att jag var emot djur på Djurens dag. Det var enbart kattungarna jag skrev och reagerade på.

”Besökare på Djurens dag”