DELA

Extra viktigt med rätt information

Nu när vi lever i ett brytningsskede mellan nästan fullständig nedstängning och successiv öppning av olika turistservicepunkter är det synnerligen viktigt att företagarnas hemsidor är uppdaterade och tydliga med vad som gäller. Ofta finns öppethållningstider angivna, men samtidigt en notering om att man ska följa med på Facebook/hemsidan vad som gäller. Som exempel Smart Park som anger att man har öppet enbart på lördagar mellan den 6 och 20 juni, men med uppmaning om att kolla läget.
Eftersom barnbarnen från fastlandet i en veckas tid väntat på att få besöka Smart Park kollade jag upp situationen hos Visit Åland, då ingen svarade på Smart Parks telefon tidigare under veckan. Jag fick beskedet att ”jovisst är Smart Park öppen lördagen den 13”. Men väl framme var allting stängt!

Samtidigt hörde jag mig för hos Visit Åland om servicen ute på Rödhamn var igång. Visst var den det! Men där höll man på och ställde i ordning och hade inte möjlighet att betjäna kunder på onsdagen den 11. Visit Åland bör som navet i turistinformationen vara fullständigt uppdaterad med vad som gäller och företagarna har ett eget intresse av att informationen på hemsidorna är dagsaktuell, inte minst nu när varje kund är viktigare än någonsin!

BJÖRN-OLOF EHRNSTRÖM

 

Svar på insändaren:

Vi är medvetna om den uppkomna situationen och beklagar djupt att vi varit otydliga i vår kommunikation, mycket har ändrats på kort tid i dessa märkliga tider. Smart Park öppnar för säsongen den 1 juli och håller öppet måndag till lördag fram till den 8 augusti. Söndagar stängt. Vi hoppas skribenten har möjlighet att besöka oss under sommaren.

MATTIAS ERIKSSON, VD FÖR LEKLAND ÅLAND AB

 

Vi beklagar om ni blivit utan det förväntade kafébesöket! ÅSS har under vintern gjort en omfattande renovering av båthuset/kaféet på Rödhamn, som även infattat solpaneler och avlopp till kaféet. Arbetet har dragit ut på tiden och vi tvingades skjuta fram öppnandet av kaféet med en vecka.

Så istället för att öppna kaféet den 6 juni som annonserats i ÅSS medlemstidning öppnade vi den 13 juni Detta försökte vi meddela på vår Instagram och Facebook samt med en skylt på plats. Vi har naturligtvis också svarat i telefon på förfrågningar sedan hamnen öppnade den 1 juni. Tyvärr nådde inte denna information Visit Åland och det beklagar vi. Vi är mycket måna om alla våra gäster och hälsar er varmt välkomna resten av sommaren!

ANETTE GUSTAFSSON,
GÄSTHAMNENS VÄRDINNA

 

Visit Ålands infopersonal förlitar sig på att officiell information tillgänglig via exempelvis hemsidor och Facebooksidor ska vara uppdaterad. Huvudansvaret för detta ligger hos branschens företag. Flera upprop har gjorts inom branschen för att påminna om vikten av aktuell och uppdaterad information, speciellt i tiderna efter det nya coronavirusets inträde.

VISIT ÅLAND, TURISTINFORMATIONEN