DELA

Diskriminerad på landskapsfärjorna

Jag tycker absolut att skärgårdsborna ska få rabatter genom billigare årskort, detta gäller alla oss andra. Priset på årskorten höjs, kunde dock ha höjts med det dubbla. Årskorten höjdes till 100€, jämför man med ett årskort för buss till Geta som kostar 810€ så får man perspektiv.
200€ för skärgårdsbor och 300€ för andra vore mer rätt och vettigt.

Idag är priserna på färjan lika om du åker med en personbil eller om du åker med en stor skåpbil.
Detta anser jag är konstigt då en stor skåpbil tar mycket mer utrymme på färjorna då de inte ryms på eller under hyllorna. Nå det är upp till landskapet om de vill ha det så.
Vi har från Ålands Caravan Club försökt visa på felaktigheterna och nackdelarna med detta system.
Nu ser vi att systemet kvarstår för 2013.

Det jag är starkt kritisk till är att landskapet genom priserna styr vilka människor de anser är bra besökare i skärgården, och vilka som inte är önskvärda.
Kalle som kör en Sprinter skåpbil längd 6,5 meter betalar 25€ för en resa Hummelvik – Kumlinge. Pelle som också kör en Sprinter med en längd på 6,5 meter får betala 125€ för samma resa. Landskapet har bestämt att Pelle ska betala fem gånger mer för att besöka Kumlinge, bara för att hans bil är inredd som en husbil.
Man kan undra varför landskapet tycker att skåpbilschauffören anses viktig för skärgården medan husbilschauffören inte är det. Jag har funderat på detta och det enda jag kan komma fram till är att landskapet inte anser att turister ska åka ut till skärgården, eller att campingarna, restaurangerna och kaféer i skärgården ska bort. Det kan absolut inte ha något med färjan och utrymmet på denna, eftersom dessa bilar tar exakt lika mycket plats på båten, Det måste vara något annat som ligger bakom.

ålänningar om ni tänkt åka till skärgården en helg i sommar och fiska eller bada eller besöka vänner, ska ni inte åka husbil utan skåpbil med en säng i skåpet.
Den som åker med de privata färjorna så får betala olika pris beroende på hur stort fordon man har. Detta är helt okej, har du ett stort fordon ska det kosta mer en ett litet. Detta är naturligt då stora fordon inte ryms på och under hyllorna och tar upp mer däcksplats. Skillnaden är att här betalar alla lika mycket för lika stora fordon oberoende om bilen innehåller en säng eller inte.

Jag tror inte ens att det är lagligt att prissätta som man gjort på skärgårdsfärjorna. Har man en liten bil betalar man för en liten bil. Har man en stor bil betalar man för en stor bil, och priset skall vara samma för alla i samma bilstorlek.
Vad tycker ni om Viking skulle ta 5 gånger mer betalt av de som kör Volvo än av de som kör BMW?
Man kan motivera olika pris för olika stora fordon, eftersom de tar upp mycket mer plats på däck. Man kan inte ta olika priser för lika stora bilar beroende på märke eller inredning. Då blir det personen i bilen man vill skilja ut.

Medlemmarna i Ålands Caravan Club tycker det är synd att vi inte kan åka ut i skärgården på helgerna. Med dagens diskriminerande pris så har man kanske råd att åka en gång till skärgården. Men många caravanare använde husbilen / husvagnen som sommarstuga hela sommaren, och skulle gärna åka ut i skärgården många ggr påe år. Det ordnas ju massor av saker där som Kumlinge visfestival och Föglö jazz m.m. Men att åka till skärgården alla helger har inte alla råd med.
Det blir ju inte bättre av att årskorten gäller alla utom husbilar.
Henrik Hagström
Ordförande Åland Caravan Club