DELA

Det årliga presidentbesöket på Åland

Ja, så var det dags för presidentens årliga sensommarbesök på Åland. Tillsammans med en svans av de ledande fruntimren på Åland ser man honom på bild, besökandes Pommern samt intagande mat och dryck på Stallhagen. Hoppas det smakade bra. Fast han såg inte så glad ut, så något var det nog som fattades i alla fall.

Vid slutet av statsbesök så brukar det vara en mediaträff, där besökaren och värden berättar vilka stora beslut man kommit fram till, och tagit i hand på. Några sådana viktiga överenskommelser fattades tydligen inte vid presidentens besök på Åland. Tyvärr. Men man var överens om att man borde hitta en väg framåt!

Kanske man skulle återinföra den gamla traditionen med gäddfiske och bastu? Jag har förstått att om man bara såg till att gästen fick den största gäddan, så löste sig sedan alla andra stora frågor på bastulavan, så in i bastun alla badglada politiska ledare på Åland nästa gång presidenten kommer på besök, så fixar det sig nog med både den nya självstyreselagen och lottospelandet och torskfisket.

Som politiker måste man vara beredd att ställa upp för sitt land och sitt folk, endast då kan man få ett resultat att räkna med!

RUNA LISA JANSSON