DELA

Denna gång tar jag en för laget

Svar till Mårten Sundberg. Nej den solidariska sprutan och dess efterföljare i strid ström tog jag inte. Stod även upp för rätten att tacka nej till sånt jag inte vill ha i kroppen trots hån, förlöjliganden, hot och elakheter om allt möjligt från att du är inte samarbetsvillig rent av inte klok och egoistisk. Jag fick inte heller ha för starka åsikter på mitt dåvarande jobb. I ett demokratiskt samhälle fick man plötsligt inte det. Dessa solidariteter fortsatte sedan rätt snabbt vidare till krigssolidaritet, NATO-solidaritet och så vidare. Även allt som rör Priderörelsen ska vi också vara mycket försiktiga att inte vara solidariska med.

Nu är även klimatet gjorts till en solidaritetshandling. Nu ska vi med alla medel sälja ut vår vackra natur lika fort som ordet gravid kvinna försvann för vi måste ju naturligtvis också vara solidarisiska mot gravida män. Att ÅLD:s styrelse nu väljer att stöda en del av oss som stod där i självstyrelsegården och tände ljus för frihet och mot covidpass utestängda från stadens och landskapets julfester där det åts å dracks en hel del under den solidariska lampan är kanske grunden men det har som sagt var offrats mycket på den falska solidaritetens altare sen dess.

Jag tycker faktiskt ordet solidaritet har en lite bitter smak så jag fortsätter att säga ”ja till frihet att välja”. För dom så kallade solidariska handlingarna bara fortsätter. Jag kommer att stå och tända ljus igen om det behövs om solidaritetsgalenskapen från 2020-2021 får någon nystart och man får kalla mej precis vad man vill utefter solidaritetsagendan för dagen.

Denna gången väljer jag att ta en för laget.

Och du Mårten Sundberg hittar säkert någon du vill stöda för vi lever i en demokrati där vi får ha åsikter och har rätt att välja!

BIRGITTA HENRIKSSON (OB)