DELA

Den åländska planekonomin har brett understöd i lagtinget

Resan mot det socialiserande Åland tuffar på i rask takt. Ett kort stopp den 29 maj när tilläggsbudgeten klubbades. Frågan är om inte denna tilläggsbudget är det ultimata beviset när det kommer till att hantera skattepengar vårdslöst och samtidigt konkurrera med vårt privata näringsliv?

Om några år kommer säkert den 29 maj att bli en röd dag på Åland, det kommer placeras en staty utanför lagtinget i form av en stor röd ros och dagen kommer kallas något i stil med ”anti-entreprenörsdagen”. På radio Åland, som då givetvis kommer vara den enda radiokanalen på Åland, spelas enbart låtar med nordkoreanska symfoniorkestern samt Nationalteatern. Skattetrycket för de som arbetar ligger på cirka 90 procent, men det spelar ingen roll för på röda torget i Mariehamn serveras ärtsoppa varje dag.

Det sätt som landskapsregeringen och en stor del av lagtinget resonerar gällande Åda, hur man i blindo kastar ett par miljoner in i ett offentligt bolag. Utan desto större notis om att vi på Åland har en privat it-sektor med world wide renommé, saknar motstycke.

JOHN HOLMBERG (LIB)

LAGTINGSLEDAMOT