DELA

Dags att samla Åland!

Den 29 maj inleds förhandsröstningen till EU-valet. Åland har idag inte en rättmätig plats i Europaparlamentet, därför behöver vi nu samla Åland för att skapa så mycket inflytande i EU som möjligt. EU-valet handlar om att vinna eller försvinna. Det svenskspråkiga mandatet och möjligheten att utse en åländsk specialmedarbetare hänger bokstavligen på att så många ålänningar som möjligt röstar i Europavalet.

I EU-valet stödjer vi Anton Nilsson som ställde upp också 2019, gjorde ett starkt val och då placerade sig på plats 2 av de 20 kandidaterna på den svenskspråkiga listan. Anton Nilsson har sedan många år bevakat Ålands intressen i EU:s korridorer, till exempel då Åland anslöts till försvarsalliansen Nato. Värt att nämna är att övriga kandidater på den svenskspråkiga listan har signerat en överenskommelse om att de åländska samarbetspartierna utser en specialmedarbetare efter valet.

För oss som stöder Anton är det viktigt att samla Åland. Bara genom att samla Åland kan vi trygga ett svenskt mandat och säkra en åländsk specialmedarbetare i Bryssel. Vi har bjudit in alla åländska partier till koalitionen som stöder Anton, bredaste möjliga samling är nämligen den enda chansen att få ett inflytande för Åland.

Låt oss samla Åland bakom Anton Nilsson i EU-valet!

KATRIN SJÖGREN (LIB)

JESPER JOSEFSSON (C)

MARCUS MÅTAR (OBS)

WILLE VALVE (MSÅ)

VERONICA THÖRNROOS (PÅ)

PEGGY ERIKSSON (ÅF)