DELA

Barnomsorgslagen bra eller dålig?

Landskapsregeringen ligger risigt till nu, i alla fall för de föräldrar som tycker att barn under 3 år skall underhållas på dagis. Jag själv tycker att förslaget är okej men inte för alla. Självklart finns det fall där barnen behöver nappas upp av samhället. Föräldrarna kan vara deprimerade, ha jädrans dålig ekonomi, socialt handikappade och så vidare , listan kan vara milslång men pointen är att socialen kanske lättare får nys om detta.

Dessutom är det många barn som inte ens vill gå till dagis när de får ett syskon. De äldre barnens funderingar kan låta så här: Varför är inte jag värd att få vara med min älskade mamma såsom lillisen. Detta kan skapa avundsjuka.
Jag litar på att jag är den absolut bästa personen för mina barn. Detta trots att jag inte kan pyssla, inte är någon pedagogisk stjärna och ja, om sanningen skall fram så kan jag inte ens sjunga. Där emot litar jag på de studier som visar att små barn inte har så stort behov att leka tillsammans med andra barn i åldern 1-3 år och att barns självkänsla förstärks av att umgås med sina föräldrar.

Förespråkar återigen Folkhälsans parkverksamhet där vi fortfarande har våra småtroll. Där får barnen leka fritt, tillsammans eller bredvid varandra, bygga sandslott eller kojor, cykla runt, eller leka med kottar. Alltså bara så enkelt: Åter igen… bara vara barn.
Trollmamman Lowa