DELA

Avskräckande exempel eller förebild

I en insändare i Nya Åland (15.3) skriver riksdagskandidaten Camilla Gunell (s) att utvecklingen i Sverige sedan den nya borgerliga regeringen tillträdde bör tjäna som en tankeställare för oss som tänker rösta i det finska riksdagsvalet på söndag. Enligt Gunell lovade de nya Moderaterna en sak och levererade något annat.

Men vad var det nu den borgerliga regeringen lovade innan valet? Jo, att skapa fler jobb, bland annat genom att sänka skatten. Det var därför svenska folket röstade på de nya Moderaterna istället för Socialdemokraterna, eftersom den sittande vänsterregeringen misslyckats skapa nya jobb och lyfta folk ur arbetslöshet. Hur har det gått med detta löfte?

I januari månad detta år anmäldes 75.000 nya jobb till Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) och samma siffra för februari var 86.000.
Dessa är de högsta siffrorna för antal nya jobb Ams någonsin uppmätt sedan man började med sina mätningar på 70-talet, och högt över det snitt på 10.000 nya jobb per månad som uppmättes förra året. Jag skulle inte vilja kalla detta för ett misslyckande.
Fredrik Gustafsson,
Röstar borgerligt på söndag