DELA

Är jämställdheten inne på fel spår?

Ja, den frågan måste man som gammal fritidspolitiker verkligen ställa sig, när man läser ledaren i fredagens Nya Åland. Vi har en privat näringslivsidkare som genom hårt arbete lyckats få en festival på Åland, som blivit känd i hela Norden. Många kända artister har uppträtt på scenen, både manliga och kvinnliga, och Åland har fått en plats på Nordens festivalkarta! Festivalen drar mycket turister till Åland, kan jag berätta för ledarskribenten.

Vi har organisationer på Åland, som med skattemedel skall göra Åland känt runt om i Europa, som ett bra turistmål. Har de lyckats lika bra med sin marknadsföring av Åland, som Dennis Jansson gjort?

Att klanka och gnälla på det som andra gör, eller inte gör, har blivit dagens melodi. Och där har jämställdheten blivit ett slagträ i debatten. Hur mycket har Feministparaplyet marknadsfört landskapet, och genom publikdragande evenemang bidragit till att turismen ökat på Åland?

Jag anser att de som önskar en köns­kvoterad festival, kan anordna den själva! Och arrangörerna bör ställa upp med personliga garantier, om inte arrangemanget skulle bära sig ekonomiskt. Inte springa till landskapsregeringen och gnälla om skattepengar, för att det hela inte gick ihop sig, och pengar till arrangemanget tagit slut.

Jag har en gång i världen själv deltagit i arbetet med ett mer jämställt samhälle, och jag måste säga att jag är besviken på hur arvet av vårt arbete handhas av dem, som för jämställdhetsarbetet vidare.

Ägna mer tid i stället till att främja arbetet med att hjälpa utsatta kvinnor och barn, än sådana här fjollerier. Stöd privat företagsverksamhet på Åland, i stället för att knorra och klaga.

En sista liten undran, ni har väl kontrollerat att Anders Wiklöfs gratiskonsert är till 100 procent jämställd, både vad det gäller artister, och utdelade gratisbiljetter?

Runa Lisa Jansson

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp