DELA

Är inte 14 stycken tillräckligt många?

En våldtagen, 13 försök att locka med sig andra. Börjar det inte bli nog? Ska små tjejer i Strandnäs behöva vara rädda varje gång de går utanför dörren? Ska deras föräldrar behöva sitta på helspänn varje gång deras döttrar går ut genom dörren tills att de kommer hem igen?
Jag förstår inte, hur det inte kan göras något åt detta. En våldtäkt är en våldtäkt, ett nej ska räcka! Vågar man inte göra mer motstånd än ett nej, är det fortfarande en våldtäkt. Våld på det här sättet är ALDRIG det minsta okej, och det borde visas.

Börjar inte
det höga antalet fjorton stycken bevisa nog? Vad är det ni väntar på, ni som har makt att straffa den här mannen? Tjejen som blev våldtagen vid Nabben, av hennes liv är det garanterat mycket som är alldeles förstört.
Tänk er själva att leva med dessa hemska minnen, ha något fint som sex förstört för all framtid, en ständig rädsla, den eventuella känslan av förnedring, och framför allt misstron till både män och samhället. Ingen människa ska behöva leva så.

Tas inte
detta tag i, visas det inte lite rättvisa, hur ska då folk kunna förstå hur grovt fel såna här saker är? Den lag som bestämmer det, enligt mig alldeles för låga, straffet för våldtäkter, kanske tyvärr är svår att göra något åt. Men visa åtminstone på något sätt att det är fel!
De tjejer som tyst demonstrerade utanför Sittkoff, en eloge till er! De tjejer som samlat in namnlistor i Strandnäs skola, bra jobbat ni med.

Jag vill
inte känna mig som ett hjälplöst offer varje gång jag går ut, bara för att jag råkar vara född till kvinna. För guds skull, GÖR NÅGOT!
Isa Hindersson