DELA

Är det någon som kan få det att hända?

Jag vet inte vem du är, Rolf Lindqvist, men det är länge sedan man läst något så viktigt och ändå samlat till lagom längd i en insändare. Den som inte läste det du skrev, eller läste det utan eftertanke, ombeds att läsa igen. Det finns i båda tidningarna onsdagen den 10. februari.

Det du skriver har sagts redan tusen gånger, men varför händer ingenting på det politiska planet? (Jo, det händer vanligtvis fullständigt i panik och en ”brandkårsutryckning” måste göras för någon enskild sak).
Tidigare fanns det något som hette regionplanerare. Avsaknaden av en sådan börjar märkas mer och mer! Regionplaneringen är väl uppdelad på kommunerna nu? Det var väl det effektivaste sättet för att få planeringen sönderhackad?

Rolf, du borde ta kopia på din insändare och sända till talmannen, lantrådet o.s.v. Även om det går trögt, så är det ju den vägen, via Lagtinget och Landskapsregeringen, alla de ärenden du lyfter upp på bordet skall ordnas upp.
Just själva uppordningen tycks vara lågt prioriterad. Tänk vad bra det vore om de som planerar vindkraft visste vilka områden de kunde titta på. De som vill bygga en golfbana visste var den är möjlig att placeras. Och alla andra områden som du nämner och som måste få sitt skydd!
Johan Franzens insändare lördagen den 6. februari borde också väcka till eftertanke.

Det låter för bra för att förverkligas i det levande livet. Vi får nog vänta tills vi kommer till himlen, eller … 

Jag ville bara tacka!