DELA

ÅGK behöver en ny styrelse

ÅGK har lämnats över välskött av Dick Lundqvist och nu efteråt i flera år drivits med förlust och minskat antal greenfee spelare.

Styrelsen skyller på att det regnat mycket men året innan 2014 var det en pangsommar utan regn vad berodde förlusten då på ???

Om det regnar nästa år igen skall vi höja medlemsavgifterna och om det fortsätter att regna något annat år går vi i konkurs då?

Det regnade förr om åren också utan förlust.

Avdankat bankfolk har aldrig varit speciellt bra på att sköta privat verksamhet – tänk på Havsvidden som gick i konkurs.

Man undrar ju om majoriteten av medlemmarna vid mötet ville avsätta ordförande och styrelsen p.g.a dåliga resultat varför de då skall bita sig kvar på sina poster. Vilka förmåner har de som gör att de absolut vill sitta kvar? Sponsrar de sig själva med golfresor (studieresor) eller vad är det som är så viktigt för dem???

Bankfolk är vana med kunder som kommer med hatten i handen och tigger efter pengar och är tvugna att acceptera alla dåliga vilkor som banken ger dem medan greenfee spelare är fria att gå vart som helst och följaktligen skall behandlas väl och inte pressas ur som en citron

Som exempel ett gäng spelare som har en gäst med som kommer med egen bil av hälsoskäl och krävs på 25 Euroextra/runda för bilen fast den var egen. Hurra man fick 25 Euro extra men tappade ett gäng på 12 pers. som betalade 4 rundor var (nästan 3.000 Euro)

Eller ett annat gäng på 12 personer som kom för 25:e gången och skulle fira 25 års jubileum efter att ha tidigare spelat och betalat över 1000 golfrundor och hade hoppats på att få en runda gratis som 25 års rabatt Vad de fick var några golfbollar. För dem blir det troligen Estland eller Danmark nästa gång.

Exemplen kan göras många fler men om det är så här man behandlar greenfee spelare är det inget under att antalet minskar för varje år.

Varför kan man inte som gäst boka starttider på internet och efter resan/spelet få en förfrågan hur man upplevde allt typ som Vikingline och Eckeröline skickar till kunderna. Kanske golfklubben inte vill höra några klagomål

I Estland är allt billigare än på Åland. I Sverige sänker man greenfee avgiften i juli på högsäsong för att få några spelare men på Åland avskaffar man alla små förmåner som Kjell Hansson gav till gästerna och som gjorde dem glada och fick dem att komma tillbaka och ta med nya kompisar.

Jag är övertygad om att man skall välja en ny styrelse och ordförande med erfarenhet från privata sektorn och som vet hur man skall behandla gästerna så att de blir nöjda och kommer tillbaka

Sigge Larch