DELA

Susanne är strukturerad och social

Mariehamns socialdirektör Susanne Lehtinen tänker inte hålla igen när det gäller firandet av 50-årsdagen. Hon älskar att organisera fester och andra tillställningar och ska fira hela sommaren.
– Det bästa jag vet är att umgås med människor jag tycker om.

Susanne Lehtinen häller upp kaffe i muminmuggar och slår sig ner i sin favoritmöbel, kökssoffan.
– Här brukar jag sitta och läsa tidningar. Jag har ingen tv, så jag får mina nyheter via dagstidningarna. Och så läser jag mode- och inredningsmagasin.
Hon berättar att hon är intresserad av inredning och tycker om att blanda stilar. Soffan, till exempel, har hon hittat på en auktion.
– Jag gillar gamla saker, men vill inte att det blir för ”dammigt”. Det ska inte heller bara finnas sådant som är trendigt och inne, utan jag vill att det är funktionellt och bekvämt samtidigt som det avspeglar mig själv.
Hurdant är då något som avspeglar Susanne Lehtinen? Hon beskriver sig själv som strukturerad och gillar ordning och reda. Helst av allt strukturerar hon upp olika evenemang.
– Jag har alltid tyckt om att organisera och planera och se till att något händer. Dessutom tycker jag om människor och god mat, så jag ordnar gärna fester och middagar.

Som liten deltog Susanne också i festligheter, men på andra sätt.
– Jag drömde om att bli skådespelare eller pianist. Jag hade en liten elorgel och mitt paradnummer var ”Vi ska gå hand i hand” av Gunnar Wiklund. Den spelade jag på pensionärsfester. Jag sysslade också med amatörteater och tillsammans med en kompis hade jag ett stående nummer på festerna. Vi tog reda på vem i publiken som hade kört för fort eller friat till någon, och sedan stod vi på scenen som skvallerkäringar och pratade illa om dem. Både vi och publiken tyckte att det var roligt.

Läs hela pratstunden i måndagens Nya Åland!

Susanne Lehtinen fyller 50 år på söndag, den 29 juni. Redan på torsdag, den 26 juni, ordnas en öppen mottagning på stadshuset kl. 14.00. Hon önskar sig inga presenter utan samlar i stället in pengar till Kvinnobanken.

Maria Snellman
maria.snellman@nyan.ax