DELA
Årets lärare Jenny Österbacka hyllas av studerande och medarbetare på Högskolan på Åland.

Hon blev årets lärare

Jenny Österbacka, lektor och studiehandledare på Högskolan på Åland, är årets lärare. Hon utsågs av yrkeshögskolestuderande i Finland.

Utmärkelsen delades ut för femte gången på yrkeshögskoledagen i onsdags.

“Jag är oerhört glad och hedrad att få ta emot priset Årets lärare, säger Jenny Österbacka i ett pressmeddelande.

”Jag vill rikta ett speciellt tack till mina studerande för deras uppskattning, som är ovärderlig för mig. Det värmer inte bara mitt hjärta utan motiverar och inspirerar mig att fortsätta utvecklas som lärare. Jag vill även tacka Högskolan på Åland och mina engagerade kollegor som är med och bidrar till att försöka skapa en stimulerande lärmiljö för oss alla. Ett ödmjukt och varmt tack till alla studerande, studerandekåren SkÅHla och juryn”.

Studerandeorganisationen SAMOK består av 22 studerandekårer och representerar över 173 000 yrkeshögskolestuderande i Finland.

Studerande som nominerade Jenny Österbacka beskriver henne som ”en lugn och mycket kompetent lärare som skapar en trygg miljö där det inte finns dumma frågor”.

Enligt motiveringen är hon ”öppen, uppmuntrande och motiverande, och hon ser till att alla studerande lär sig och klarar sig bra. Hennes lektioner är strukturerade utan att glömma humor och hon inspirerar och uppmuntrar yrkeshögskolestuderande att sträva efter sitt bästa.

Oersättlig

Hon är alltid vid studerandenas sida och motiverar dem att fortsätta också om studielivet skulle kännas svårt. Och hon är en ”oersättlig resurs” för sjukskötarprogrammet.

”Hennes värdefulla insatser både som lärare och studiehandledare är mycket viktiga för hela vårt högskolesamfund”, säger Johanna Mattila, rektor vid Högskolan på Åland, i pressmeddelandet. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp