DELA

”Vi har besökt Åland i 23 års tid”

Britt-Marie Svensson kommer från Saltsjö-boo som ligger en bit utanför Stockholm. Nyan träffar henne i Hammarland Marsund när hon sitter på en veranda bland Holmbergs stugor och läser tidningen. Hon är på semester till Åland med sin man Lars Svensson och hans syster Inger Svensson. Hennes dotter Anne Svensson var också med, men hon åkte hem till Sverige förra veckan.
– Vi gillar mest att ta det lugnt och Anne vill väl att det ska hända lite mer, säger Britt-Marie.
Hur länge har ni varit på Åland?
– Den här gången har vi varit här i två veckor. Men vi har besökt Åland i 23 års tid nu.
Vad har ni haft för er?
– Vi har varit till Geta, Mariehamn och till ett fågeltorn som vi inte besökt tidigare. Vi har också åkt till Vårdö och varit på ett värdshus. Sen var vi och spanade lite på Scotts men vi var aldrig in.
Har ni något som ni gör varje år?
– Att fara till Geta och äta är garanterat. Vi brukar fara till Marinan också. I övrigt brukar vi åka runt rätt mycket till alla de ställen vi varit på tidigare för att se om allt är sig likt.
Vad gillar du mest med Åland
– Just det här stället är så lugnt och fridfullt. Dessutom är det så fint väder varje gång vi är här.
Har du simmat något på semestern?
– Jo jag har badat varje dag. Jag är inte och badar lika mycket som de andra som är i vattnet stup i ett.
Precis när Britt-Marie svarar på frågan kommer Lars och Inger till stugan och talar om för oss att det var 22 grader i vattnet.
Vad ska man göra som turist i Saltsjö-boo?
– Fara in till Stockholm. Annars finns det inte så mycket att göra där eftersom det är så nära Stockholm. Man kan åka till Värmdö för att bada förstås.

Joakim Pettersson

joakim.pettersson@nyan.ax