DELA

”Min bikini matchar min hårfärg”

Dagens turist är femtonåriga Sandra Jansson som ligger på ett berg i Bamböleviken och torkar sig efter ett bad. Hon kommer ursprungligen från Stockholm, men har hela släkten på Åland.
Är du här varje sommar?
Ja, jag kommer hit fyra veckor varje år och bor på stugan med min mamma Maria, pappa Sören, lillebror Dennis och min hund Rocky. Jag gillar Åland, det är jättefin miljö. Jag blir helt avslappnad när jag kommer hit.
Vad sysslar du med när du är här?
Jag hänger mycket med min småkusin. Vi brukar bada, spela minigolf, käka glass och annat som hör sommaren till. Njuta av livet helt enkelt.
Du ska inte jobba nåt i sommar?
Njä, det är sista sommaren jag tänker vara helt ledig så jag njuter så mycket jag bara kan. Jag slutade precis nian så till hösten ska jag börja på gymnasiet.
Jaha, vad blir det för inriktning?
Det blir natur-natur. Mest för att det är den bredaste linjen, så man har det rätt öppet inför framtiden. Sen är det en hel del extra matte också.
Extra matte? Det låter jättejobbigt!
Nej, jag tycker att det är intressant. Jag tror man läser ända upp till kurs E. Och matte är ju alltid bra att ha inför framtiden.
Apropå framtiden, hur klär du dig i sommar?
Jag klär mig gärna ganska bekvämt. Det får inte sitta för tight, men det måste ändå vara smickrande. Det här bikinin köpte jag ny för i år. Jag tyckte att den matchade min hårfärg, säger hon och skrattar.
Vad ska man göra om man far till Stockholm under sommaren?
Hm, man kan ju alltid gå på bio eller shoppa. Själv shoppar jag helst på Sisters eller MQ. Men nu under sommaren tycker jag att man kan gå till Kungsträdgården och ha picknick.

Text o. foto: MADELEN HOLMSTRÖM