DELA

””Jag tycker det är mysigt med ruskigt väder”

På gågatan i Mariehamn flyger annonsskyltarna omkull. Regnet och rusket rycker i kläderna och marken glänser blött. Men Annica Eliasson från Jomala har inga problem med ovädret.
– Jag tycker det är mysigt med ruskigt väder! Då får man tända ljus, sitta i soffan och titta på teve. Och jag råkar vara ledig i dag, säger Eliasson.
Har du någon särskild teveserie du tänker titta på i dag?
– Nä, jag brukar mest softa, läsa och lyssna på musik. Det är ju lite av en lyxdag då barnen är borta och man får ha det lugnt och skönt. Men kanske man inte får säga att det är lyx när barnen är i skola, skrattar Eliasson.
Jag misstänker att fler föräldrar håller med dig.
Eliasson jobb som barnmorska innebär treskiftes-arbete. Förutom att koppla av i stormen har hon planer att umgås med sina döttrar när de väl kommit hem efter skoldagen.
– Jag ska köpa lite tyg som vi ska sy ihop till klänningar åt flickornas Barbie-dockor. Vi har tittat på Disney-filmen Frost och nu ska dockorna se ut som prinsessorna Anna och Elsa. Vi brukar till och med sjunga ”Let it go” där hemma, ler Eliasson.
Vad rekommenderar du att man ska göra då det är ruskigt ute?
– Man ska vara inne och pyssla på med det man tycker är mysigt. Man kan också ta itu med det man inte gör annars. Om det är fint väder vill man vara ute, men är det dåligt väder får man vara inne.
Minns du någon storm?
– Stormen Gudrun för nio år sen minns jag jättebra. Det skrevs så mycket om den och hur mycket den förstörde.
Vem vill du hälsa till?
– Min farmor och min kompis Marlene för de fyller båda år idag. Min farmor blir 86 och Marlene fyller 32.

Adrian Grönqvist