DELA

”Jag ska fira jul med pensionärerna”

I dag heter dagens ålänning Pia Häggblom. Hon tycker om att umgås med vänner och sin familj på fritiden. Ett stort intresse är musik, hon lyssnar på det mesta men rock är favoritgenern. Till vardags jobbar hon på äldreboendet Odalgården. Men i dag ska hon handla julmat och klä julgranen. Förbereda inför julen helt enkelt.
Vilken rätt är din favorit på julbordet?
– Det är nog morotslåda och julskinka med senap. Julmust är en annan favorit, men egentligen gillar jag nästan allt. Det enda jag inte gillar är nog sill.
Hur ska du fira jul?
På dagen ska jag faktiskt jobba, jag jobbar på Odalgården så det blir till att fira jul med pensionärerna. Men på kvällen ska jag vara hemma med min familj här i Strandnäs. Det blir jag, min sambo och min dotter Alicia som är 8 år. Sen ska vi ta en sväng förbi min pappa i Västerhamn också.
Vad önskar du dig i julklapp?
– Jag önskar mig en ny telefon. En mobil alltså, ingen speciell modell egentligen. Men en nyare Nokia skulle jag nog vilja ha.
Och vem vill du hälsa till?
– Jag vill speciellt hälsa till min pappa Chippo. Men jag vill hälsa till resten av familjen också och till alla på jobbet.

Ellinor Widegren

ellinor.widegren@nyan.ax