DELA

”Jag har mest skrapat rost”

Stockholmarna Johan och Kerstin Peanberg har tillbringat många somrar på Åland, eftersom Kerstin härstammar från Geta.Vi hittar dem vid Sjökvarteret i Österhamn.
– Jag var här med min dotter tidigare i somras och nu ville jag visa Sjökvarteret för Johan också. Det är en så fin, genuin miljö. Vi ska ta oss en titt i konsthantverksbutiken SALT:s nya lokaler. Vi är på väg hem i dag så vi tänkte passa på innan vi åker, säger Kerstin.
– Konsthantverksutställningen i Eckerö post,- och tullhus har vi redan besökt flera gånger. Den är otroligt fin!, tillägger Johan, som får medhåll av Kerstin:
– Gullvivan-smyckena är väldigt vackra.
Hur har er sommar varit då?
– Jag har mest legat på hustaket och skrapat rost. Och så har det väl blivit ett dopp eller två. Vi bor på promenadavstånd till en liten vik där vi har vår båt, säger Johan.
– Jag skulle inte ens vilja byta bort Ålandssommaren mot en jordenruntresa, säger Kerstin bestämt. Ju mer man är här desto mer känns det som ett hem.
Vad vill ni tipsa turister om att se i Stockholm?
– Om man vill äta riktigt gott så rekommenderar vi Blå Porten på Djurgården. Det är hur fint som helst där. Annars så är det väldigt trevligt att göra en dagsutflykt med båt, till exempel ut till Grinda.

LINNEA TILLEMA