DELA
Foto: Lisa BergkvistPROMENERAR Agneta Överström i Storby går långa promenader med taxen Kaxen och passar då på att lyssna på en ljudbok samtidigt.

”Jag brukar lyssna på ljudböcker”

Dagens ålänning heter Agneta Överström och bor i Eckerö, Storby. Nya Åland träffar henne när hon är ute och går med sin hund, taxen Kaxen i närheten av Fifax fiskanläggning.

– Jag brukar lyssna på ljudböcker när jag promenerar så jag går helst där jag inte träffar så mycket människor, berättar hon.

Vilken bok lyssnar du på nu?

– Det är den senaste i Millennnium-serien, Det som inte dödar oss. Jag har inte så mycket kvar på den.

Vad tycker du om boken?

– De tre första var nog bättre. Den är lite långsam ibland. Det händer inte så mycket.

Märks det att det är en annan person som har skrivit den, tycker du?

– Det skulle jag säga att det gör. Den går också igenom en hel del som hände i de tidigare böckerna. Men jag ska absolut lyssna klart på den.

Har du några andra boktips?

– Några som jag tycker mycket om är Anders Jallais böcker. Det är också en slags deckare som handlar bland annat om när de hittade en ubåt här ute i Ålands hav. De utspelar sig i Grisslehamn och Roslagen så man känner igen mycket. Det är roligt när de beskriver hotellet i Grisslehamn till exempel, eller caféet. Det är nog mitt första tips!

Dagens ålänning får alltid hälsa till någon. Vem vill du hälsa till?

– Jag hälsar till mina barn Ulrika Karlsson, som är gift med Jonas och har barnen Viggo och Rakel, Benjamin Överström, som är tillsammans med Sara, och Joakim Överström med flickvännen Isabelle. Och så hälsar jag till min syster Lis-Beth Småroos, som just har kommit hem från en golfresa i Spanien.