DELA

”Idag är det möbler på listan”

Dagens ålänning heter Björn Rönnlöf och Nyans reporter hittar honom på Bra Möbler i Jomala. Han håller på att mäta och provsitta en soffa tillsammans med sambon Ingegerd Jansson.
– Vi brukar komma in till stan ungefär en gång i veckan för att handla. Den här gången var det möbler som stod på listan, säger Björn.
Björn berättar att han under det senaste året har byggt ett nytt hus på Sottunga. Därför behövs det nu nya möbler. Ett databord har han beställt sedan förut och det skall han hämta upp på EM-möbler om en stund. Om det blir några fler möbler har han inte bestämt ännu.
– Jag och Ingegerd är båda från Sottunga från början men vi har bott på annat håll hela livet, jag i Pargas och hon i Upplands Väsby. Nu har vi flyttat tillbaka till Sottunga, vi flyttade in i vårt nya hem för tre veckor sedan, berättar Björn.
Så huset är färdigt?
– Det finns fortfarande mycket kvar att göra på utsidan. Gården är inte klar och jag skall bygga en altan också, berättar Björn som säger att mycket av hans tid går åt till att jobba på huset.
– Annars finns det mycket annat att göra på Sottunga. Det är så att alla får delta i skötseln av samhället där ute för att allt skall fungera. Vi är ju så få kvar där ute, på Sottungaön är det nog max hundra personer.
Vill du passa på och hälsa till någon?
– Jo jag skulle kunna hälsa till mina syskon, Jan Karlsson och Margaretha Sjövall och till deras familjer.