DELA

”Full rulle under vårjakten”

Strålande sol utanför, strålande affärer inne. Fabian Wallin som just den här dagen står bakom kassan på Sunes jakt och fritid har bråda dagar. Då släntrar Nyan in och utser honom till dagens ålänning.
– Det är full rulle nu när vårjakten blivit tillåten igen. Vettar och amunition är det vi säljer mest av, vettarna är helt slut. Sedan passar en del på att köpa en ny hagelbössa också, säger Fabian
En besviken kund konstaterar i samma stund att hyllan där vettarna brukar ligga gapar tom. Men trots det märker Fabian att vårjakten påverkar. Den här våren är kunderna gladare.
– Det är helt annorlunda nu jämfört med förr om åren. Alla är mer positiva. Tidigare var det mest förbud och det gjorde jägarna negativa, det är helt annat nu.
Fabian har inte hunnit ut på fågeljakt ännu, utan ägnade helgen åt helt annan jakt.
– Vi var iväg och tävlade i bänkskytte i Lohtaja i helgen, så någon jakt har det inte blivit än. Men jag hoppas komma ut till helgen.
Och hur gick tävlingen?
– Man ska inte klaga, jag kom trea, berättar Fabian.
Tror du att det finns några fåglar kvar till dig i helgen?
– Det ligger på 300 skjutna nu, så några borde väl finnas kvar, konstaterar Fabian efter en snabb titt på dataskärmen där jaktsiffrorna ständigt uppdateras.
Som dagens ålänning får du hälsa till någon.
– Ja du, vem skulle det vara? Jag får nog hälsa till alla jag känner, säger Fabian Wallin.

Jonas Bladh

jonas.bladh@nyan.ax