DELA

”Det bästa var teatern”

Dagens ålänningar, Sven-Olov Larsson och Irma Ridbäck, visade sig komma från Sverige och var fast på Åland på grund av att Rosella på grund av isen inte gick som den skulle. De var därför ute och gick längs gågatan i väntan på att bussen till Eckerölinjen skulle gå. Vi stoppade dem för att ha en liten pratstund.
Vad heter ni?
Sven-Olov Larsson och Irma Ridbäck.
Var bor ni?
– Vi bor i Uppsala.
Vad gör ni på dagarna?
– Vi är pensionärer så vi gör ganska många olika saker om dagarna men det brukar bli att sitta ganska många timmar framför datorn. Vi arbetar också med många olika pensionärsföreningar.
Är ni på väg någonstans eller är ni bara ute och går?
– Vi skulle ha åkt hem till Sverige med Rosella men den gick inte så nu går vi här och väntar på att bussen till Eckerölinjen ska gå så vi kan komma hem.
Vad tycker ni är det bästa, respektive sämsta med Åland?
– Det bästa var nog teatern som vi var på igår kväll som hette Svinalängorna. Däremot tyckte vi att det var lite dålig akustik. En annan sak som också är dåligt är båtförbindelsen på grund av isen men vi är nöjda ändå. Vi tänker komma tillbaka i sommar.
Vem vill ni hälsa till?
– Ja det vet vi inte riktigt. De flesta som vi känner bor i Pargas och läser inte den här tidningen. Den enda ålänning vi känner är Håkan Skogsjö, så då hälsar vi till honom.

ANNETTE HAGSTRÖM (PRAO)
JOSEFIN GRUNÉR (PRAO)