DELA

Åskan var charmig

På Bagarstugans uteservering sitter Mikael Amborn och lille Ossian Amborn. De trotsar det mulna vädret och tänker ta en lunch utomhus. Väskorna står packade vid bordet och de ska strax ta båten hem till Stockholm igen.
– Vi har varit här i tre dagar och hälsat på min frus syster, som bor i stan. Vi har varit här flera gånger tidigare och det är alltid mysigt. Den här helgen har vädret varit jättefint också.
Ni blev inte rädda för åskan i natt då?
– Lite läskigt var det, men mest var det charmigt. Det är mysigt med åskoväder.
Under helgen har familjen besökt glassbaren Bellissimo och Bagarstugan, som är två favoriter inne i stan. Roligast har de ändå haft på Mariebad.
– Vi åkte dit mest för Ossians skull, men vi vuxna hade också roligt. Stranden utanför är himla mysig. Vi har varit där två gånger nu och det var nog höjdpunkten på resan.
Närmast på schemat står en lunch och därefter ska familjen ta Eckerölinjen hem mot Stockholm igen. På vägen hem passar de på att slå fler flugor i samma semestersmäll och hälsar på släkt i Hallstavik.
Vad ska man hitta på om man besöker er hemstad?
-Jag tycker man ska uppleva Gamla stan och allt vatten som finns i centrala Stockholm, som ju brukar kallas för lilla Venedig. Man kan också passa på att besöka lite udda platser i Stockholm, som till exempel Gröndal där vi bor. Där är du på landet fast nära stan, det finns en liten sjö som är vacker att promenera kring och så kan du bada i Vinterviken.