DELA

”Alltid haft stort intresse för djur”

Dagens ålänning Marie-Louise Mattsson från Sund jobbar i djuraffären Zoo Arkens kassa. I dag plockar hon varor och betjänar kunder.
– Det är full fart, säger hon.
Varför valde du det här jobbet?
– Jag har alltid haft ett stort intresse för djur. Det är väldigt roligt att kunna kombinera sitt yrke med en hobby man verkligen brinner för. Dessutom får jag varje dag träffa människor som har samma intresse som mig.
Har du själv djur?
– Ja, många. Två hundar, två katter, fiskar, fyra marsvin och två hästar.
Vilket är ditt favoritdjur?
– Hund. Det är en stor hobby. De är bra sällskap och sedan finns det mycket man kan göra med dem. Jag tränar lydnad med Nasse, som är en Staffordshire bullterrier. Senare kanske det blir agility. Han älskar människor, speciellt barn, och tycker om att pussas. Han är snäll.
– Min andra hund heter Viper och är en chihuahua. Katterna är en äldre långhårig hona som heter Jamsan och den andra är en grå frasse som heter Bulan. Jamsan ser nästan ut som en norsk skogkatt.
Vad säljer ni mest av i butiken?
– Katt- och hundfoder och tillbehör. Vi har inte längre fisk, det tar vi bara in på beställning. Det går också åt, men inte lika mycket. Det allmänna hundintresset tycker jag att verkar öka hela tiden, så det blir mycket sådant.
– Hundträning är ett stort område, det finns många inriktningar. Just nu är klickträning populärt, det går ut på positiv inlärning där hunden själv får lista ut vad den ska göra. Det är roligt.
Vem hälsar du till?
– Familjen och bekanta. Dessutom önskar jag alla kunder en trevlig sommar!

Text och foto: