DELA
Foto: Stefan Öhberg

Församlingsverksamhet hittar ny form

På onsdagar direktsänds en önskepsalmstund och på torsdagar får man göra en visit i Mariehamns kyrka. Församlingen kan också hjälpa till med studier, att handla och hämta mediciner.
De som behöver hjälp med olika ärenden kan kontakta Mariehamns församling.

– Vi har resurser och möjligheter att hjälpa till med att, till exempel, handla och hämta mediciner från apoteket nu när vi inte har vanlig verksamhet, säger församlingspastor Katarina Gäddnäs.

Man riktar sig till alla människor, men främst till de som är över 70 år och sjuka.

– Man kan tänka på att ha kontanter tillgängliga.

Församlingen erbjuder också promenadsällskap för de som vill komma ut och kanske behöver någon att prata med.

– Tröskeln till att kontakta oss ska vara låg.

Ungdomsledarna i församlingen hjälper gärna ungdomar med deras studier och ställer upp och lyssnar på den som vill prata. På Mariehamns Unga Församlings Facebooksida skriver man:

”Även om vi inte kan ha träffar i grupp är det möjligt att ordna individuella möten, i form av en promenad, ett samtal på Villa Carita, en fika eller något annat som vi kommer överens om. Det går också bra att ringa, skriva eller kontakta oss på sociala medier.”

– Så länge man är frisk, säger Gäddnäs.

På söndag börjar man livesända sina gudstjänster via nätet. De som har tillgång till internet kan också ta del av andakter och annat material via sociala medier.

Från och med onsdag nästa vecka har kantor Anders Laine och församlingspastor Katarina Gäddnäs en önskepsalmstund som sänds på Facebook.

– Man kan önska psalmer antingen i förväg eller under sändningen.

Med start torsdagen den 26 mars håller Mariehamns kyrka öppet klockan 12 14.

– Det spelas musik och vi släpper in tio personer åt gången med en halv timmes mellanrum. Då kan man tända ljus och be en bön.

I övrigt ska församlingen vara aktiv på hemsidan och på Facebook. Telefonnummer till Mariehamns församling är 018 53 60.